lauantai 16. maaliskuuta 2013

Esittelyssä tällä viikolla


Olen Harakan Sari, kotiäiti Huittisten Vampulan Siivikkalasta. Perheeseeni kuuluu kolme lasta, varsin ihana aviomies ja aika lauma karvaisia ja sulkaisia kavereita. Tänne Satakuntaan olen kurvannut Varsinais-Suomesta Mustialan kautta, jossa opiskelin amk-agrologiksi. Olen innokas puutarhaharrastaja, ja kaavailin siitä pitkään ammattiakin. Nyt tyydyn hääräämään omassa maatalon pihassa ja antamaan vinkkejä kavereille. Talvisin hiihdän harjun upeissa maisemissa ja syvään juurtuneesta epäluulostani huolimatta olen alkanut jumpata Spiraalin innostavien ohjaajien tunneilla. (Vanhahko koira oppii uusia temppuja, jee!) 

Lukemisesta olen tykännyt ihan pienestä asti, ja samaa perinnettä yritän siirtää omille lapsille. Viime aikoina ilahduttavia lukukokemuksia ovat olleet esimerkiksi Peter Hoegin Norsunkouluttajien lapset ja Sirke Happosen Muumiopas. Molemmat hykerryttävät omalla tavallaan pitkään lukemisen jälkeen. Lasten kanssa luemme tällä hetkellä Timo Parvelan Maukka ja Väykkä-sarjaa. Siinä on elämänopetusta ihan jokaiselle todella hauskasti kirjoitettuna! Autoillessa radiossa soi Radio Rock, Pariisin Kevät, PMMP tai Samuli Putro. Viimeisin levyhankinta on mahtavan hyvä Foo Fightersin Wasting Light.

En ymmärrä enkä hyväksy nykyajan vihapuheita. Viha on jo sanana vahva ja pelottava. Sen lietsominen ajaa ihmisiä tyhmiin tekoihin, ja usein on kyse vain jostakin, mitä ei vielä tunneta tai ymmärretä. Pelottavinta on, että tämä jonkun asian tai ilmiön vihaaminen siirretään suoraan seuraavalle sukupolvelle. Viha voidaan verhota uskonnon, kansalaisuuden tai jonkun yleisen normin taakse, jolla sille saa muka oikeutuksen. Ei saa, ja lapsia ei näihin sekoiluihin pitäisi sekoittaa ollenkaan.

Iloitsen positiivisista ihmisistä, puhtaasta luonnosta ja pienistä jutuista, jotka saavat ajattelemaan, että tässä maailmassa sittenkin hyvä voittaa. Lasten suuret viisaudet naurattavat päivittäin.

Politiikkaan ja Keskustan touhuihin lähdin ihan perinteisestä vaikuttamisen halusta. Aate on kotoa peräisin, maalaiselle Keskusta on aina ollut luonteva puolue. Nykyään koen kepulaisten touhut sellaiseksi tasaiseksi ja harkitsevaksi politiikaksi. Ei hötkyillä laidasta laitaan ja tehdään hommat kunnolla.

Uutena valtuutettuna toivon pysyväni asioiden tasalla. Haluan ajaa perheiden ja suomalaisen ruuantuotannon asioita. Uusia juttuja ja opittavaa on paljon, onneksi on intoakin. ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!